בינו לבינה משהו מוזר =)

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/08/10 23:55 א באלול התשע

שאלה

זוג שהם נמשכים זו לזה מבחינה גופנית בעיקר .. זה אמור להיות בריא וטבעי? כי הרי תמיד צריך להימשך הרבה יותר לנפש ולפנימיות של הבן אדם...ואם אדם יודע שהוא אוהב את השני את הנפש יותר!.. למה הוא מחכה מאוד לרגע של הנגיעה הגופנית? הרי זה נורמלי? וצריך להיות ככה? אבל הפנימיות .. לפנימיות צריך להימשך ולא לגוף!

אפשר הסבר?

תודה רבה ויום טוב!! וחודש מעולהה!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. הקשר בין איש לאשתו צריך להתקיים בכל המישורים, נפשי מילולי וגופני.
לכל אחד מהמישורים יש את המאפינים שלו ואת החשיבות שלו לבנין הזוגיות,
כך שאי אפשר להזניח שום סוג של קשר כמו גם לא להדגיש יתר על המידה צד אחד.

ב. נכון שהקשר הגופני פועל יותר מהר מהקש הנפשי, כך זה באופן טבעי,
אם לא היתה נטיה גופנית לא היו נכנסים לעול של בנין משפחה, ללא יצר אין יצירה,
יחד עם זאת אם נשארים בקשר הגופני בלבד ולא מפתחים תקשורת מילולית וקשרים נפשיים בין בני הזוג, קשה להאמין שהזוגיות הזו תשרוד ותמשיך להתנהל בצורה מוצלחת.

בברכה,

דני ארגמן