בייביסיטר בשבת - שכר שבת

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/05/21 17:26 יג בסיון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

עשיתי בייביסיטר למשפחה עם ילדה שיש לה צרכים מיוחדים בשבת.

עשיתי זאת ללא כוונה לקבל שכר אך האמא מתעקשת לשלם לי למרות שהבהרתי לה בצורה יפה שאני לא מעוניינת.

היא כתבה לי שהיא שלחה כסף עם הבן שלה שיעביר לאחי בישיבה והוא יעביר לי.

מה עליי לעשות? מצד אחד אני לא רוצה לפגוע באמא ומצד שני אני יודעת שזהו שכר שבת והוא אסור.

האם אני יכולה לתרום את הכסף לצדקה?

האם לקרוע אותו או לזורקו לפח?

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת רוצה לקיים את מצוות שבת בהידור, ולא לקחת כסף עבור עבודה בשבת.

אמנם ישנם דרכים שונות כדי לאפשר קבלת כסף על עבודה בשבת באופנים מסוימים, כגון בהבלעה. אך את צודקת בהחלט שראוי שלא לקבל כלל כסף על עבודה בשבת. ובפרט שאין כאן דין הבלעה, ובמיוחד שבדעתך עשית זאת לשם שמים.

מכיוון שכתבת שאינך רוצה לפגוע באותה אישה, את יכולה לקחת את השכר, ולתרום אותו לטובת נזקקים, או למוסד שעוסק בהגברת אור התורה בעולם.

בברכה,

הלל מרצבך