ביטול קבלה עצמית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/06/13 17:37 יב בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבד הרב!,

כבוד הרב, לאחרונה קיבלתי על עצמי קלות כלשהן.

ולאחר תקופת מה, אני שם ל שאני מתקשה בהן, ושאני מצטער על-כך שקיבלתי את אותן הקבלות. (לדוגמא, לשפר את המידה הזו, או להשתדל כאן יותר, וכו') ,

ולדוגמא, אם אני עובר על דבר מסויים, אני אקבל את המגיע לי.

אבל כשאני מקבל על עצמי, ועובר על זה, אני מקבל כפליים, -הכוונה שזה יותר חמור.

אז כבוד הרב, האם יש לי אפשרות לבטל את זה שקיבלתי על עצמי דבר מסויים ?

תודה רבה, וסופ"ש טוב.

תשובה

שלום!

כל דבר טוב שמקבלים על עצמנו, לומר "בלי נדר", ולא להתייאש מההתחזקות באותו דבר.

כל טוב ובהצלחה!