ביטול חגי ישראל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/03/20 18:47 ט באדר התשפ

שאלה

מדוע לעתיד לבוא כל חגי ישראל עתידים להתבטל חוץ מפורים? (השאלה לא קשורה לפורים אלא למה החגים מתבטלים)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שאין הכוונה במימרא זו לימות המשיח אלא לתקופות מאוחרות יותר כאשר כל עם ישראל יגיע לרמה רוחנית גבווהה ביותר, שעין לא ראתה זולתך. דהיינו אנחנו מודדים הכל לפי הראיה שלנו, אבל לעתיד לבוא תהיה מציאות אחרת לחלוטין, בודאי מבחינה רוחנית, ועל כן לא יצטרכו עוד את החגים לאות לדברים מסוימים, אלא הכלל כולו יהיה מצד עצמו בדרגה גבוהה ולא יצטרכו חג מתן תורה או יציאת מצרים שזה יהיה בבסיס החיים וההנהגה הארצית. כל רגע נדע על יציאת מצרים ומת"ת וכן שמחת תורה. אמנם לעניין פורים יש לו מעמד מיוחד שהוא לא עוסק במאורע הסטורי בלבד, אלא עוסק בהכרה והיחס בין ישראל ועמלק, שזה מאבק תמידי, ולכן יש חיוב לזכור מחיית עמלק בכל דור ודור למרות שהוא לא ידוע כעת, אבל המלחמה הזאת נמשכת. לכן ימי הפורים לא יעברו.

שמחת פורים אמיתית

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ