ביטול אירוסין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/02/16 13:47 יד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לספר לך בקצרה את הקושי העצום שאני נמצא בו:

בדצמבר האחרון היינו הייתי אמור להתחתן עם ארוסתי שהיא באמת האהבה שלי.

אני בן 33 היא בת 29 יצאנו 3 וחצי שנים.

החתונה בוטלה , בקצרה אני אספר שזה התחיל מערב טעימות עם שתי המשפחות בספטמבר , ארוסתי רבה עם אימי על המנות ומשם הסיפור התגלגל , אני עם עקשנותי הרבה ציפיתי שהיא תרים טלפון ותתנצל, בחרתי בצד אימי וזו הייתה טעות איומה ומשם הכדור התחיל להתגלגל , החזרת טבעת ונסיעה לנופש מהצד שלה , היה נסיון תיקון שבוע אחרי שחזרה מחופשה של שבועיים (למעשה היו וויכוחים) עד שהגיע למצב שאני פשוט לא מסוג להתחתן , היו לי פחדים, אימי ואחי לא תמכו במהלך כולל גם חברים , שהשפיע לי מאוד על ההחלטה. היא נפגעה קשות ממני , למרות שחלק לא מבוטל מן האחריות היה גם קשור אליה, ההורים שלה מאוד לחצו שכן נתחתן וככה נשברתי , וביקשתי שנזיז את החתונה קדימה היא לא הייתה מוכנה. נפרדנו משבר מאוד קשה.

היה ניסיון חזרה לאחר בערך חודש וחצי , בתקופה הזאת אני יזמתי את המהלך אבל היא לקחה אותי לרב מסויים (זה היה התנאי שלה שנחזור) והוא הציב תנאים לא פשוטים , תעבור לגור ליד ההורים שלה ואני זה שיקבע בניכם מעתה ועד "סוף החיים" כי אתם זיווג קשה ולא תסתדרו. ניתן לומר שתמיד היו לנו חילוקי דעות אבל לא האמנתי בחיים שאהיה במצב הזה. לא היה קשה לקבל את זה , וכל הזמן הזה הייתי לא שלם עם המהלך רציתי שנלך יחד לטיפול זוגי , היא הייתה מוכנה רק אם אני יעשה את מעבר הדירה ולי זה היה קשה. המשפחה שלי בהתחלה לא ידעה שאני יצרתי איתה קשר ואנחנו בקשר לא רציתי שזה ישפיע , אבל זה השפיע, כי כל פעם שאמרתי שאני רוצה לחזור , הם אמרו איך תעשה את זה איך נהיה עם המשפחה שלה בקשר אחרי מה שקרה , אמא שלי הבינה שזה גם לא מתאים ויהיו לי חיים "קשים" וגם הלכו לרב מקומי שלא מכיר אותי שגם המליץ לא ללכת על המהלך כי זה יוביל לגירושים.

זה לא ירד לי מהראש , תמיד ריחף וככה היא נרתמה למהלך החזרה עם המון לחצים מבחינתה על סגירת תאריך מחדש לעוד חודש חודשיים , על המעבר על הגעה לאירועים משפחתיים שלה , אבל אני הייתי בלחץ מטורף איך לסדר את זה , ככה היום איזה 5 פרידות וחזרות תוך שבועיים. היא נותנת צ'אנס ואז נפגשים ויום או יומיים למחרת נפרדים בגלל שאני לא מספק את הסחורה , היא ראתה את החששות שלי. היא נפגע

תשובה

ב"ה

שלום.

ידידי וחביבי היקר!
אתה מתאר סיפור קשה, מורכב וכואב. קראתי את מה שכתבת 3 פעמים ! וליבי נחמץ כל פעם שהגעתי לפסקה שאתה מדבר על הפחדים שלך.

אני חשוב שכדאי לך בגיל ל"ג [לגלות] את הכוחות הטובים שבך ! לנסות לעבוד עם היכולות שלך ולא עם הפחדים.

הרי אף אחד לא יכול לפתור לך את הבעיה הזו! זה לא תלוי באמא או במשפחה .זה לא תלוי ברב. זה לא תלוי אפילו בה. זה תלוי אך ורק בך!

עד כמה אתה מפחד ועד כמה אתה אמיץ .זה בירור שאתה צריך לעשות עם עצמיך. יתכן שאתה חייב לעזוב אותה ולנסות לחפש קשר אחר. ויתכן שגם בקשר אחר יהיו לך אותם סרטים. אז מה עשינו בזה?

יש לך המון כוחות טובים! יש בך עוצמות אדירות! יש לך יכולות גבוהות!
אתה חייב לשחרר את עצמיך ["של מנעולך מעל הרגליך"] ולראות בעינים חיוביות את סיפור חייך.

ברור הוא שאם אתה עושה איזה דבר וזה לא הולך אז זה רק לטובתך!! השם רוצה שיהיה לך טוב!!!
והוא עוזר לך לא ליפול בדברים לא טובים.אם היא אומרת שהיא לא מעוניינת בקשר אז לא שייך ללחוץ בכיוון.

כל מה שקורה לך הוא לטובתך. תכניס את זה טוב טוב לאוזניים.
הנשמה שלך כל כך גבוהה ואדירה עד כדי כך שאתה רוצה לחיות חיים של שלמות שאין בהם משברים וכשלונות ועצב ובכי וקדרות וקצת בע'סה.
אבל אין כזה דבר בעולם כי העולם מורכב מטוב ורע שמעורבבים .
ולך ,כן לך, יש את העוצמה והכוח להתמודד עם הטוב והרע שמעורבבים ולהפריד בינהם :את הרע לזרוק ואת הטוב לאמץ.
לא לכל אחד יש את הכוחות להתמודד -לך יש!!!!!!!
קבלת מתנה מהשם תשתמשי במתנה הזו!!!

תצעק לה' שיושיע אותך. תתפלל אליו .תבקש פניו! ואנחנו נברך אותך שיהיה לך חיים טובים מאירים ומאושרים.אמן.אני מעתיק לך שיר ,כזה שמעלה קצת חיוך (שרעבי):

תן את השמיים והשמש החמה

תן לראות אותם מן הנשמה

תן לנפש שתבער

תן להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

יש ימים יפים שהדרכים בהם גדולות

יש דברים יפים גם בלילות

וכל מה שעוד נותר

רק להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

עוד תפילה אחת אנחנו נבקש ממך

עוד תפילה נריע לשמך

זכור אותנו גם מחר

תן להיות חופשי ומאושר

שיר לנו שיר

ושלח לנו אור

תן יום בהיר

וערב טהור

צחק בנפשי

לבן ומואר

בואה חופשי

ולך מאושר

אל תתן לייאוש ולעצבות לנצח אותך!!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.