ביטול אירוסים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/10 10:30 ט בכסלו התשעא

שאלה

ביטול חתונה,האם דורשת התרת נדרים?

גם לבחור וגם לבחורה?

לא היה אירוסים, רק וורט.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין בכך הפרת נדר אבל מקובל לכתוב מחילה הדדית:

להלן נוסח מוצע למחילה כזאת

אנו פלוני ופלונית באנו בברית שידוכים מיום זה וזה. לאחר תקופה מסויימת אנו ברצוננו הגמור הסכמנו לבטל את קשר השידוכים שהיה ביננו.
אנו מוחלים אחד לשני על כל תביעה ממונית ועל כל הקפדה אישית בכל ענין שקשור לביטול השידוכים. אנו מבקשים מחילה אחד מן השני אם פגענו ועשינו משהו שלא כהוגן אחד לשני. אנו מוחלים על כל הקפדה בלב או על כל דיבור שלא כהוגן.
אנו מתפללים שיהיה סיעתא דשמיא והצלחה בדרך החדשה שכל אחד מן הצדדים יבחר לעשות.
על כך באנו על החתום ביום _______ (הנוחס מתוך תשובה של הרב ש.יוסף ויצן באתר "ישיבה")