ביביסיטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/13 13:20 יז בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב רציתי לשאול אם לילדה בת 17 ומעלה רווקה שומרת נגיעה ודתייה לכל דבר לומדת באולפנה מותר לעשות ביביסיטר לחילונים ?? בבית שלהם אין בעיה של כשרות או משהו אבל הם מחללים שבת השאלה אם ראוי להיות נוכח בבית כזה הרבה זמן לתקופה ארוכה ? והאם זה פוגע ברוחניות? ומה גישת ההלכה בזה.. תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ברוך ד', אנחנו עם אחד, לא צריך להפריז בחשש מלהיות בביתו של יהודי.
מלבד הזהירות בענייני כשרות, אין כל סיבה להמנע. את יכולה אפילו לראות בכך שליחות. המשפחה תכיר בת ישראל כשרה ועדינה - אולי זה יפתח אצלם משהו טוב כלפי המסורת והאמונה.
זו הזדמנות לקרב למסורת, את הילדים שאת שומרת עליהם. ספרי להם סיפורים מהתנ"ך ומחז"ל.
בהצלחה!