בטוי של מלות התפילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/08/02 14:36 כ באלול התשסב

שאלה

שלום

אם אני לא עומד בקצב של התפילה

האם עדיף לבטא רק חלק מהפסוקים ובלבד לבטא את המילים כהלכה?

בנוסף, האם אם אין ערך לתפילה כשלא מבטאים קולית את הטקסט של התפילה?ואם בלעתי מילים

האם אין ערך לתפילה? ואם אני מסופק אם ביטאתי

כהלכה - לחזור? להמשיך?

אשמח לשמוע התיחסות

תשובה

שלום וברכה.
העיקר הוא לבטא את המילים ובכוונה ואפשר לדלג על פסוקים. ואין לוותר על ק"ש וברכותיה ועל תפילת שמונה עשרה כולה. ברכות השחר, ברכות התורה.ברוך שאמר, אשרי וישתבח.
לכתחילה יוציא בשפתיו וישמיע לאוזניו. אם אמר בלחש ולא השמיע לאוזניו, בדיעבד - יצא ואם אמר בלבו ולא הוציא בשפתיו, לא יצא.(סימן ק"א סעיף ב' סעיף קטן במשנ"ב ה' וביאור הלכה "בלבו".
אם מסופק אם בלע או לא, לא יחזור.
בברכה, צבי קוסטינר.