בטוחים שד' ירפא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/11/19 11:02 כו בחשון התשפ

שאלה

רציתי לדעת: אנשים שונים שחולים במחלות סופניות והם דתיים ושומרי מצוות והם בטוחים שהשם ירפא אותם כי הם מאמינים בו בכל הלב,יש מצבים שהאנשים לא נרפאים ונפטרים לבסוף, מדוע זה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אמונה באלוקים איננה 'עסקה': אני אאמין באלוקים והוא בתמורה, ידאג לי ויעזור לי. אדם מאמין לא עושה עסקים עם אלוקים. המאמין האמתי נאמן לאלוקים בלי לבקש ובלי לצפות לתמורה. כך נהגו אבות האומה וכל הצדיקים מעולם.

רבי עקיבא, ברגע הוצאתו להורג, בגלל שלימד תורה, אמר שהוא מודה על כך לאלוקים. גדולי ישראל - צדיקים נאמנים בכל מאודם לאלוקים, נפטרו בגיל צעיר - לא השלימו ארבעים שנות חיים:

האר"י הקדוש נפטר בגיל 38

רבי נחמן נפטר בגיל 38

הרמח"ל בגיל 37

אני מתפלל לרפואה שלימה לכל החולים!