בחירת תחום עיסוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/13 21:12 טז בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול את דעתך לגבי בחירת תחום לימודים. אני בחור בן 25 סיימתי צבא וכרגע עובד בהוט מובייל בתור תמיכה טכנית טלפונית . אני מאוד נימשך לתחום החינוך וההוראה , אני מרגיש כמין שליחות שכזו לחנך את התלמידים ולהאיר את נשמתם ולגרום להם לרצות לבחור בטוב ולא ברע להכיר להם את מציאות השם בעולם. מינגד אבא שלי רוצה שאני ילך ללמוד מקצוע יותר ריווחי ובעל הכנסה גבהה יותר כמו מדעי המחשב מתמטיקה הנדסה ועוד... וזה כלל לא מושך אותי אני מרגיש שאני לא יצליח בתחומים האלה. אני אישית מאוד מחובר לקדוש ברוך הוא בנישמתי

אנא עזור לי להחליט

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה החלטת, ותבורך על החלטתך. אין לך קושי להחליט, יש לך קושי לעמוד מול הציפיות של אבא שלך.

יש הבדל מהותי בין עמדתך לעמדה של אביך. אתה מבקש מקצוע שמתאים לאמונות ולערכים שלך. אתה סבור שהחיים זו לא הזדמנות לרווחים חומריים אלא לעשיה שיש לה משמעות. אתה אדם ערכי, מבחינתך טעם החיים זה שהם אמיתיים.

כפי שאתה מתאר את עמדת אבא שלך, הוא מתמקד יותר בקיום החומרי. אביך דואג להתארגנות החומרית: הכנסה גדולה יותר פרושה אפשרות לדירה מסודרת. לביסוס כלכלי שמקנה יותר חופש פעולה: לקנות מה שרוצים, לטייל ולנפוש, לשלוח את הילדים לכל מיני חוגים וכד'

אני ממליץ לך לחשוב על הדברים שכתבתי לך כאן. לראות כיצד הם שייכים אליך ומתוך כך לעשות בירור עמוק עם אביך. להסביר לו שאין ביניכם ויכוח טכני-מעשי בשאלה מה כדאי ללמוד, אלא ויכוח ערכי עמוק כיצד אדם צריך לחיות, מה חשוב יותר ומה חשוב פחות בחיים. אבא שלך צריך להבין ממך, בנועם ובאדיבות, מתוך כבוד אליו, שיש לך תפיסה שונה אודות החיים והוא חייב לכבד זאת.
מצוות כיבוד הורים מטילה על הבן אחריות לדאוג להוריו לצרכים שלהם, אבל אין להורים שום זכות לקבוע לבן את דרך החיים שלו.

אתה צריך לבחור להיות מי שאתה רוצה להיות - ולהסביר זאת באדיבות ובנועם לאביך.
בהצלחה!