בחירת שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/08/11 11:47 כא באב התשעא

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת לבעלי קוראים אורי בשורוק והייתי רוצה לקרוא לביתי אורי עם חולם מלשון אור = האור שלי.

האם זה אפשרי ? האם יש בעייתיות בבחירת שם כזה ?

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

מבחינה הלכתית מותר ואין כל בעיה מפני שהם שמות שונים עם משמעות שונה.השם אורי של אבא הוא שם שנזכר בתורה כאביו של בצלאל והשם אורי במשמעות של אור נמצא בישעיהו פרק ס קוּמִי [אוֹרִי] כִּי בָא אוֹרֵךְ וּכְבוֹד יְקֹוָק עָלַיִךְ זָרָח

למרות זאת כדאי לחשוב על פן נוסף בעיניין זה :
בעזר השם כשתגדל הבת כיצד היא תרגיש עם זה שאותם אותיות שמרכיבות את השם שלה מרכיבות גם את השם של אבא שלה? היא תמצא את עצמה כל הזמן בעמדה של הסברים על העיניין.

מה עם השם [אורלי] ? ואולי השם [אורית]? ואולי השם [ליאורה]?

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.