בחירת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/06/10 15:38 יז בתמוז התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

רק רצינו להבהיר כי כוונתנו בבחירת השם רומי הינה מהשורש "רום" : רוממות, רם, התרוממות- לגדול ,להצליח, לצמוח.

המשמעות הלשונית שנזכרה בתנ"ך כתובה כביטוי" רום עיניים ורחב לב" (משלי כ"א 4) וכן בפסוק "שמיים לרום וארץ לעמק" (משלי כ"ה 3) בין היתר נגזרו משורש זה שמותיהם של גיבורים מקראיים כגון אברהם ועמרם. מהי דעתך? תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
דעתי שאתם משקיעים תשומת לב רבה בבחירת השם וזה יפה וחשוב. צריך לדעת שבחירת שם זוהי החלטה רצינית וראוי שתעשה מתוך בחינה ובדיקה מעמיקה.
דווקא משום כך נראה לי שהשם רומי אינו הולם - בגלל האסוציאציה עם רומי שחז"ל ראו בה את ההתגלמות של אדום - עשיו הרשע.

עם זאת העמדה שלי אינה הלכתית אלא רק פרשנות אישית שלי. לכן עדיין יש לכם אפשרות להעניק גם את השם רומי אם בו בחרתם.

אפשר לקחת את השורש "רום" ולהטות אותו לצורה אחרת כמו: 'רמה'.

מזל טוב גלעד