בחירת שם לילדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/04/13 10:08 ט באייר התשעג

שאלה

האם השם קסם טוב לבת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין די בשמות - אני יכול לסייע בהפניה למקורות השונים. אני מביא לכם כאן לקט מקורות מתוך המקרא וגם פרוש אחד למושג 'קסם':

קסם - ניחוש כמו 'קוסם קסמים' (דברים י"ח):
מצודת דוד למשלי פרק טז

דברים פרק יח פסוק י
לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף:

דברים פרק יח פסוק יד
כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעננים ואל קסמים ישמעו ואתה לא כן נתן לך ידוד אלהיך:

מלכים ב פרק יז פסוק יז
ויעבירו את בניהם ואת בנותיהם באש ויקסמו קסמים וינחשו ויתמכרו לעשות הרע בעיני ידוד להכעיסו:

במדבר פרק כג פסוק כג
כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל כעת יאמר ליעקב ולישראל מה פעל אל:

דברים פרק יח פסוק י
לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף:

שמואל א פרק טו פסוק כג
כי חטאת קסם מרי ואון ותרפים הפצר יען מאסת את דבר ידוד וימאסך ממלך: ס

יחזקאל פרק כא פסוק כו
כי עמד מלך בבל אל אם הדרך בראש שני הדרכים לקסם קסם קלקל בחצים שאל בתרפים ראה בכבד:

משלי פרק טז פסוק י
קסם על שפתי מלך במשפט לא ימעל פיו:

אתם יכולים לראות שהמושג הזה קשור לפעולות של הגוים ואליליהם.