בחירת רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/02 16:32 יא באדר התשסב

שאלה

יש לי כמה שאלות שאין עלהם תשובה אחת מוחלטת אז אמרו לי לבחור רב וללכת על פיו רציתי לשאול איך בוחרים רב? יש לצין שאני עדין בישיבה תיכונית !

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

לך בדרך שבה חונכת עד היום וכאשר תלמד הרבה תורה ותראה מה היא הדרך הנכונה של התורה שאינה מעקמת פסוקים מהתורה ומהנביאים ומאמרי חז"ל על מנת להצדיק את עצמה - לך בדרך הזו.

לך בדרך שבה תראה כי הרב הולך באמת על פי דרך ה'.
שהרב עצמו הוא נקי וטהור.
שאין לו מידות רעות.
שהוא בעצמו מקיים את מה שהוא אומר
שתלמידיו ישרים.
שהוא מאחד את כלל ישראל
שהוא ביחד גם עם התורה וגם עם העם וגם עם הארץ
שהדרך שלו נכונה גם היום וגם מחר.
שהתפילה שלו משתלבת היטב עם הדרך שלו.
שהוא באמת חותר למה שהוא מתפלל אליו.
שהוא עושה את מה שהוא מתפלל אליו.

בקיצור שהרב הוא כמלאך ה' צבאות.

לך בדך ה'. לך בדרך שתעשה נחת רוח ליוצרך וגם לבריות ולא רק נחת רוח לבריות.
מי שהולך בדרך שלדעתו יש בה "נחת רוח לבורא" אבל רק לו. צריך לבדוק היטב את עצמו. כי בדרך כלל אין נחת רוח לבורא ממנו.

אבל זה לא תמיד וצריך הרבה בדיקה.

יש עוד הרבה כללים בענין זה אבל היושר הוא הכלי העיקרי שהקב"ה נטע בתוכנו על מנת שנוכל לראות מה ה' רוצה.

רק שים לב!

אל תשמע רק מה שאנשים אומרים כי ה' רוצה. כי לפעמים באים אנשים עם זקנים ארוכים ומשתמשים בשם ה' להפיץ את דרכם.

ראה מה ה' כתב בתורתו ועל ידי נביאיו וראה מה שכתבו חז"ל ומוסרי התורה לאורך כל הדורות. אך ראה בעיקר מה ה' אמר ולפי זה קבע את דרכך ולפי זה תוכל לראות איזה רב עליך לבחור.

בהצלחה