בחירת אולפנה לבת מתקשה בלימודים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/19 07:38 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

הבת שלנו לומדת בכיתה ח' באולפנה קרובה לבית (בחיפה). כבר מכיתה ג' קשה לה ללמוד בבית הספר. היא ילדה מקסימה ברוך ה', מלאת חיים, אנרגטית, חכמה, חבררותית, יצירתית. אבל לשבת בכיתה ולהעתיק מהלוח זה פשוט עושה אותה חולה. פשוטו כמשמעו. לא רק שהיא סובלת נפשית ונכון לשלב הזה בקושי מגיעה אל האולפנה וגם אם מגיעה מבריזה מרוב השיעורים. אלא גם שהיא סובלת גם מבחינה פיזית: לפני שנתיים הייתה באישפוז כי לא יכלה ללכת מה שהתגלה כפסיכוסומתי. ועכשיו מצאו אצלה גידול בבלוטת התריס ואנו עומדים לפני ניתוח. אני מאוד רואה קשר בין פיזי לנפשי ואנו מחדשים טיפול פסיכולוגי.

סליחה שאני מרחיבה. הפניה שלי אל הרב כי אני מחפשת בשבילה אולפנה אחרת לשנה הבאה או עם יש להם כיתה ח' כבר להשנה כי אני בטוחה שהיא חייבת סביבה לימודית מותאמת, תומכת ופתוחה. לא ממוקדת בלימודים אלא בתלמידים.

הבעיה שאני בכלל לא מכירה אולפנות, אנו חוזרים בתשובה ממוצע רוסי. המקומות היחידים לא סטנדרטיים ששמעתי עליהם הם מקומות שיקומיים לבנות מרקעים שונים ולכן הרמה הדתית של הבנות שם מאוד נמוכה (הולכות כולן

עם מכנסיים, מעשנות).

האם הרב יכול להמליץ על אולפנה מתאימה עם פנימיה?

רק חייבת לציין שהאולפנה שהיא לומדת כרגע בחיפה מתייחסת מאוד בהבנה, זאת פשוט לא מסגרת שמתאימה לה.

מודה מראש על העזרה,

ח.

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שזו הגישה שלכם.

אני לא מכיר מספיק טוב את עולם האולפנות.

אנסה לפנות למי שאני מכיר, ואם תהיה לי תשובה - אשוב אליכם מיידית.

ואשמח אם מי מהקוראים יוכל להמליץ בתגובות, ואפרסם אותן.

כל טוב

שלום וברכה

קבלתי שתי המלצות חמות מאוד:

האחת - רגבים בגולן. מקום של בנות הרוצות מקום תורני, שעובדות בו בחקלאות חצי יום ולומדות חצי יום.

השניה - אולפנת מירון.

כל טוב ובהצלחה