בחירה חופשית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/10 00:08 ז באייר התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

כידוע, לכל אדם יש בחירה חופשית, והוא יכול להחליט את הוא הולך בדרך הטובה או הרעה.

בספר שמות פרק ב' פסוק י"ב כתוב: "וַיִּפֶן כֹּה וָכֹה וַיַּרְא כִּי אֵין אִישׁ וַיַּךְ אֶת-הַמִּצְרִי וַיִּטְמְנֵהוּ בַּחוֹל". מפרש רש"י (כנראה לפי דברי המדרש): "וירא כי אין איש - שאין איש עתיד לצאת ממנו שיתגייר". זה לא מבטל את הבחירה החופשית? איך הוא יכול לדעת שהוא לא יחזור בתשובה בעתיד? זה נראה כאילו העתיד שלו כבר היה קבוע מראש, מה שמבטל בכלל את כל הבחירה החופשית בעולם.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה מצויינת אשריך שכוונת לדעת גדולים.

את השאלה שלך שואל בספר "ערבי נחל" (אייבשיץ) פרשת ויגש דרוש ב עיין שם את השאלה ואת התשובה ולאחר שתקרא שם אשמח לענות על כל שאלה.

וכדאי לעיין לפני כן בדברי התלמוד במסכת סנהדרין דף נח

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.