בחירה חופשית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/09/02 21:54 ח בתשרי התשסג

שאלה

בחירה חופשית

האם לאדם יש בחירה חופשית אמיתית ? הרי אלוהים נותן לאדם 2 בחירות, בחירה בטוב מזכה בשכר ובחירה ברע מזכה בעונש. האם יתכן שבחירה חופשית אמיתית תהיה בין טוב לרע ? הדבר משול כמי שניתנה לו בחירה לבחור לגעת בין פלטה חמה וקרה. אם יגע בקרה יקבל שכר ואם יגע בחמה ישרף. האם יש ספק באיזו פלטה יחליט האדם לבחור ? האם בחירה כזו תחשב כבחירה חופשית ?

תשובה

שלום יגל,
יש בחירה חופשית.
הקב"ה סידר שלא מקבלים עונש על החטא מיד כדי שתהיה בחירה חופשית והראיה שאף אדם נורמלי לא נוגע בפלטה חמה ולעומת זאת יש אנשים מאמינים נורמלים שחוטאים.
בברכה,
צבי קוסטינר.