בחיחרה פוליטית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/02/05 23:49 כו בשבט התשסה

שאלה

אני לפני בירור עצמי לגבי דרישות בסיסיות שלי לגבי מי שאני עתידה להיפגש איתו לקראת נישואין בע"ה. שאלתי היא האם לדעות פוליטיות שונות יש משמעות בשלב זה כלומר האם עלי להסתיג מבחור שידוע לי שדעותיו נוטות לצד השמאלי של המפה הפוליטית בעוד אני ימנית או לחילופין למי שידוע כימני קיצוני שהרי זה דבר שעלול להביא לידי חיכוכים בעתיד או שזה דבר לא משמעותי כ"כ כך שאם בכל שאר הדברים נמצאת התאמה שזה לא מה שיעכב?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
שאלת העמדה הפוליטית היא שאלה חשובה מאוד, אולם אין היא עומדת בקבוצת השאלות הראשונות בשעה שבאים להקים בית בישראל. בית זה מוקם על יסודות עמוקים של קדושה וטהרה, חזון משותף בדבר הקן שבונים ביחד, ומשם הדברים מתרחבים אל כלל ישראל ואל השאלות הציבוריות העומדות על הפרק.
על כן, אין בוחרים בני זוג לפי נטיות פוליטיות, כי אם על בסיס הדברים החשובים קודם לכן ברשימת היסודות עליהם בנוי בית.
אני מבקש להוסיף רק הסתייגות אחת: כמובן שיש לבחון שני דברים בהקשר זה. לעיתים העמדות הפוליטיות נובעות ממקומות אחרים, כמו תכונות נפש, קיצוניות, ראיית הכל רק מזווית אחת תוך אי-נתינת מקום לשני וכדו'. זה יכול להיות הן מ"ימין" והן מ"שמאל", ואת צריכה לבחון האם העמדות שלו הן סימן למשהו עמוק יותר, ואם כן אז למה והאם את רוצה לחיות עם זה.

כל טוב