בודה=ע"ז?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/09 18:48 טז בסיון התשסט

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת מדוע הדת הבודהיסטית נחשבת כעבודה זרה.

הלא אין לדת זו שום אל שבה היא מאמינה אלא זו דת אתיאסטית. ובודהה מהווה שם המודל.

לכן ברצוני לדעת האם קיים איסור עלפי דת מסוג זה שאינה עבודה זרה ובמידה והרב מגדירה ככזו אשמח לדעת מדוע?

תשובה

שלום

ישנן כמה כתוב מרכזיות בבודהאיזם.
יש כאלו השמות במרכז את הקשר לבודה ממש (בדומה לקטוליות), וזו ע"ז.
יש כאלו שכדבריך רואות בפסל רק מדיום, וזה אינו ע"ז אלא חוקות הגויים.

כך או כך, אין לעבוד את עבודת הבודה.

אמנם, מותר לקחת מחכמת הכת הזו ולעבוד בה את ד', תוך זהירות שאיננו לוקחים את המהות אלא את הכלים.

מותר לדוגמא לקחת ממנה את הכלים להגיע לריכוז וכדומה.

'והסירותי דמיו מפיו ושיקוציו מבין שיניו, ונשאר גם הוא לאלקינו'

כל טוב