בהמשך לשאלתי בענין ההסדר או הקצונה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/06/02 08:30 י בתמוז התשסב

שאלה

שלום בשנית.

מצטערת מראש על בלבול המוח (משלמים לכם על התשובות ההלכתיות הללו ???)

בכל אופן אם נעזוב רגע את נושא הקצונה,אני רוצה בכל זאת לחזור ולשאול בענין הסדר או שרות צבאי מלא ?

מה עדיף ? מה קודם למה ? קודם לימוד מסכת או קודם שמירה על ישוב בגוש קטיף ?

מה הקריטריונים ההלכתיים מה עדיף לעשות באותו הזמן ?

אם נניח כי אי אפשר לעשות הן את השרות הצבאי והן את לימוד התורה בו זמנית, לפי מה קובעים מה קודם למה ?

וגם אינני מבינה לפי מה קבעו אותם רבנים של ישיבות ההסדר מה הוא הזמן שבו כן מותר לבטל תורה ולשרת בצבא (שנה פלוס לפי ישיבות ההסדר) האם לדעת אותם הרבנים שרות מלא הוא מיותר ולא חשוב ועדיף להשאיר אותו לאחרים ?? כמו כן האם טייס כן יורשה לו לבטל לימוד תורה ואילו טבח עדיף שאחרים יעשו את מלאכתו ??

תודה מראש על התשובה, אני מקווה כי אינני מפריעה לך לעשות דברים חשובים יותר.

צילה.

תשובה

לצילה שלום! ראשית אני מתנצל שלקח לי זמן רב להשיב לך, אולם מכיון שלא אני מקליד את התשובות, כנראה אבדה תשובתי אליך, שנכתבה מזמן.
השרות הצבאי אינו ביטול תורה כשם שהנחת תפילין אינה ביטול תורה, וכשם שלוית המת והכנסת כלה אינם ביטול תורה. ראשי ישיבות ההסדר אינם חושבים ששירות מלא הוא מיותר, אלא שלימוד תורה לאורך זמן חשוב לאין ערוך ומה שתלמידיהם אינם משרתים שירות מלא, יש בהחלט מקום לשיקולים כאלה. כשם שהצבא עצמו, מתחשב בחיוניות ההתישבות ומפתח גרעיני נח"ל ומאפשר מציאות של קומונרים, שחקני כדורגל וזמנים. שבודאי אופי השירות שלהם דל הכמות ומעט האיכות, קל וחומר לגבי תלמידי ישיבות ההסדר שקיים מקום לחישובים כאלה ואין כאן שאלה של מה עדיף לימוד בישיבה או שירות בצבא, שכן שתי מצוות חיוניות אלו – בלעדיהן אין קיום לאומה.