בדיקת שמות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 18/06/02 15:55 ח בתמוז התשסב

שאלה

בי"נו

שלום וברכה

יש רבנים חשובים שבודקים שמות לגבי התאמה למטרת נישואין.

אני לא בא לשאול מה דעתו של הרב אם בעד או לא,

אלא לגבי צורת הבדיקה :

הרב לוקח את השמות של הזוג והאמאות-ושאלתי-באיזה מספר הרב משתמש? במס' הכרחי או במס' קטן או במס' קדמי או במס מרובע פרטי או כללי או במשהו אחר שלא ציינתי?

אבקש מכבוד הרב לענות לשאלתי למרות שאחרים ניסו

להסתיר...

תשובה

שלום רונן,
ראשית עליך לדעת שכל מי שעושה בדיקת שמות,ןאין זה משנה באיזה דרך הוא נוקט.גם אם לאחר הבדיקה לא יצאה התאמה בין הזוג,ברכת רב יכולה לשנות.מכאן אתה למד שהעיקר זו הברכה ולא הבדיקה.
בכל אופן אם אתה מתענין בצורת הבדיקה,אפנה אותך לספר "רפואה וחיים מירושלם"של הרב אליהו אברהם מזרחי,ששם הוא מביא את אופן הבדיקה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני