בדיקת מזוזות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/13 08:32 כב באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב ויישר כוח

שאלה לי בנושא מזוזות .

מזה זמן אני ומשפחתי מצויים בתקופה לא כ"כ טובה מכל מיני בחינות - פרנסה, בריאות ועוד .

החלטתי לבדוק מזוזות בבית וגיליתי :

1. שמתוך שמונה פתחים , רק על 3 קיימת מזוזה .

א. האם על פתח בקצה מסדרון צריך לשים מזוזה ?

ב. האם על פתח של חדר מעבר שמוביל ליציאה לחצר וגם משמש כחדר ארונות 2יש לשים מזוזה ?

2.מבדיקה שעשיתי לשלוש מזוזות הקיימות ראיתי הבדלים במילים. למשל : לטוטפת מול לטטפת , מזוזות מול מזזת מול מזזות ,

השאלה מה נכון ? או שכולם בסדר ? ( כתיב חסר וכתיב מלא ) .

3. בנוסף בחלק האחורי של המזוזה יש כיתוב : " כוזו במוכסז כוזו " :

א. מה משמעות הכיתוב הזה ?

ב. הכיתוב הזה מופיע הפוך ( צריך להפוך את הקלף )- האם כך זה צריך להיות ?

4. היכן ניתן לקנות מזוזות כשרות במחירים מסובסדים יותר ממה שמוכרים בד"כ ? יש דבר כזה ?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. כל פתח שדרכו עוברים אנשים צריך מזוזה, מלבד בחדר השרותים.

2. המילים הם לפי הכתוב בתורה - תפתח תנ"ך ותשווה לדרך שהפרשיות כתובות בתנ"ך.
כל אות חסרה פוסלת את המזוזה.
יש עוד דברים שפוסלים לכן כדאי למסור לבדיקה מקצועית.
מזוזה כמובן נכתבת על קלף בדיו מיוחדת...

3. הביטוי הזה נכתב מהצד החיצוני כנגד הכתוב בפנים: ד' אלוקינו ד' (אחד).

4. אני מניח שחסידות חב"ד יכולה לסייע, יש להם אהבת ישראל רבה.

עיין בערך 'מזוזה' בויקיפדיה ותשכיל.