בדיקת דור ישרים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/11/10 15:28 ג בכסלו התשעא

שאלה

לאחרונה למדנו בגנטיקה על כל מיני מחלות תורשתיות ,ועלה הנושא של בדיקות דור ישרים,אני רוצה לעשות את הבדיקה שמצריכה רק דגימת דם,הורי ובעיקר אימי מתנגדים לכך שאני יעשה מהסיבה שזה חוסר אמונה-ואם צריך לקרות משהו אז הוא יקרה וכל מיני דברים כאלה.אמא שלי גם נתנה את הדוגמא לרב אלישיב שאמר לנשים לא לעשות בדיקות סרטן צוואר הרחם-כי אם כבר יודעים אז קשה יותר לקבל נס וכו..

אמא שלי אמרה לי לשאול רב ולראות מה הוא יגיד.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

צריך לעשות בדיקה זו, כי אם יודעים על בעיות אפשר למנוע אותם ולא צריך נס בשביל ענין כזה כי אפשר לתקן.

בברכה,

דני ארגמן