בדיקות גנטיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/10/19 20:40 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

ההורים שלי בני דודים מקרבה ראשונה.

סבא מצד אמא אח של סבתא מצד אבא.

אני יחסית נמוכה 1.50, ושאר האחים בגובה ממוצע + ההורים בגובה 1.65-1.70.

אמא של הבן זוג שלי שמעה על זה, וכנראה שנכנסה ללחץ.

וביקשה מהבן זוג שלי שאני יעשה בדיקה שאולי זה משהו גנטי ובגלל שההורים שלי בני דודים אני נמוכה.

שהייתי בגיל התבגרות הלכנו לרופא בנושא הזה, והוא פשוט אמר שממש אין קשר לזה.

פשוט ההורים לא גבוהים ואין סיבה שאצא גבוהה.

רציתי לדעת מה הרב חושב על זה?

והאם יש צורך בכלל לעשות בדיקה בנושא הזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שהבית שתבנו יהיה בניין עדי עד, והרבה שמחה.

לשאלתך אין כל צורך לעשות בדיקה, אבל לפעמים כדאי לעשות רק כדי להשקיט את רחשי הלב ודאגת אמו של בן זוגך. אם זה ישקיט את חששותיה כדאי ללכת לרופא מקצועי שיתן חוות דעת שאין לכך כל קשר. אנשים כשהם רואים מכתב מרופא זה משכנע אותם. על כן טוב להתחיל את חיי הנשואין מתוך שמחה (למרות שאני מבין את הרגשותיך).

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ