בגידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/01/14 11:41 ד בשבט התשעד

שאלה

שלום רב כבוד הרב ,

אני צריכה לשאול שאלה שמציקה לי מאוד ,

הנני רווקה , בת 23 .

בן זוגי בשנתיים האחרונות הנמצא בכלא .

התראנו לפני שנה , מאז אני מחכה לו , והקשר הוא טלפוני בלבד .

לפני כמה חודשים מעדתי ובגדתי בו עם גבר אחר רווק .

אני מלאת חרטה אני מרגישה שכשהוא יחזור הוא יפצה אותי על הסבל וייתן לי את עולמו אך זה לא מגיע לי .

הקשר בניינו התחזק מאוד רק לאחרונה וסביר להניח שבאותה תקופה לא חשתי אהבה עצומה כלפיו כמו היום . זה גבר עם עקרונות רבים ואם אספר לו על כך הוא לעולם לא יסלח ויזרוק אותי בהשפלה כה רבה שעדיף שאשתוק. אני נמצאת במצב שאם אספר אולי אתנקה אבל אני יאבד את הגבר שאיתו אני רוצה להתחתן, ואם אשתוק מצפוני יאכל אותי כמו בכל לילה עכשיו . יש על זה כפרה?

אני נשבעתי שלעולם לא אבגוד בו בין אם בנישואין ובין אם ברווקות ואני מצטערת על כך מאוד אבל המצפון הורג אותי !!!!!!

הוא צריך לחזור בעוד כ4 חודשים , ואני חייבת עזרה .

יש סליחה על מה שעשיתי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי התורה אין שום משמעות לקשר ביניכם מפני שלא התחתנתם כדת משה וישראל.
כרגע אתם סתם חברים - זה הכל.
רק אחרי שתתחתנו את תהיי במעמד של 'אשת איש' וכל קשר עם גבר אחר יהיה מעשה שחייבים עליו מיתה.

אבל אולי בכלל לא נכון להתחתן עם עבריין. יכול להיות שלאחר שתתחתנו הוא שוב יסתבך עם החוק ושוב יהיה בכלא - את יכולה להיות עד אז אמא עם כמה ילדים.
האם לא נכון יותר להתחתן עם אדם שאיננו מסתבך עם החוק?