בגד חדש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/01/13 20:21 יא בשבט התשעג

שאלה

ב"ה

קניתי בגדים חדשים, מספר פריטים.

1.האם אני מברכת שהחיינו על כל הקניה לאחר היציאה מהחנות או יכולה כאשר מגיעה לביתי?

2.אם אני לובשת כל פריט מהקניה בזמן אחר, האם אני מברכת מלביש ערומים בנפרד על כל פריט?

3.אם שכחתי לברך, גם שהחיינו וגם מלביש ערומים האם יכולה לברך בפעם הבאה שאלבש את הבגד?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
עייני על כל הנושא בפרוט בשעור של הרב אליעזר מלמד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/outershiur.asp?id=9192
עייני שם גם בהערות למטה בשאלה אם שכח לברך בפעם הראשונה.

אם את נוהגת לברך ´מלביש ערומים´ זו ברכה שנתקנה על הלבישה לכן יש לברך על כל פריט בשעה שלובשים אותו.
אבל אם את מברכת שהחיינו בזמן הקניה - זו תהיה ברכה על כל הפריטים שבידך בזמן הקניה.