בגדתי באמון של חברה שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/08/03 08:14 כא באב התשסג

שאלה

בגדתי באמון של חברה שלי, היא סיפרה לי משהו והייתי אמורה לשמור את זה לעצמי אבל היה שלב שהיחס שלי אליה השתנה כתוצאה מכל מיני דברים ופשוט דיברתי על זה עם חברות אחרות, לא עשיתי את זה בשביל לפגוע בה, פשוט הייתי חייבת להגיד לחברות אחרות מה אני מרגישה,

ועכשיו אני בהתלבטות,אני לא מרגישה שלימה עם עצמי ורע לי בגלל זה, השאלה היא מה עדיף, להגיד לה שדיברתי על זה עם בנות אחרות ולהסביר לה למה, או פשוט לא להגיד לה כלום, להישאר ככה...

תשובה

בס"ד

את צריכה לבקש על זה סליחה. זה פשוט. ואת צריכה לספר לך על כך - שלא תשמע על זה מאנשים אחרים.

אני יודע שזה קשה. אבל זה המחיר שאת צריכה לשלם על הדבר שעשית.

ודבר היותר חשוב שתדעי הוא שאת לא צריכה להסביר לה למה את עשית את זה - כי זה יותר גרוע מהתנצלות. את מסבירה את עצמך ומצדיקה את "בגידתך" (כהגדתרך). לפי ההסברים שלך עשית טוב וכך תעשי גם בעתיד!!
תמי תמצאי הסברים למה שעשית. ותמיד בשעת משבר את תשברי אמון.

לא ולא!!

לא להסביר למה עשית.
לומר: טעיתי!

הסיבות לא משנות. אבל בפעם הבאה אני אשתדל לא לטעות. כך זה נשמע אמיתי. וכך זה אמיתי באמת. וכך זה יכול לשכנע ולסלוח. אבל כשאת מסבירה למה טעית את למעשה רוצה להצדיק את עצמך וזה בודאי לא תיקון אלא תוספת קלקול.

לכן איזרי כוח ולכי אליה ובקשי פשוט סליחה.

וראי הלכות בקשת סליחה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32890