בגדי גויים בתחפושת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 05:07 ו באדר התשסב

שאלה

בהכתרת "רב-פורים" בישיבה שלי נכנסו תלמידי י"ב

עם צלבים ואחד התחפש לאפיפיורץ ראש הישיבה שלנו

הסכים לזה. איזה היתר הלכתי הוא יכול למצוא בענין? והרי רשום שגם את שם אלוהיהם אסור לומר

אז איך הוא יכל להסכים לצלב?!

תשובה

עניתי כבר למי ששאל אותי בענין זה.

כתוב על ה"צלבים" שאנשים הולכים איתם שאינם עבודה זרה אלה תכשיט בלבד. לעומת זאת הצלבים שהכמרים הולכים איתם הם בחשש עבודה זרה.

וכך כתב בספר בן איש חי - הלכות שנה שניה - פרשת מסעי
(ד) אע"פ שכתבנו צורת שתי וערב שתולין על הצואר נעשו לזכרון בעלמא ואין להם דין עבודה זרה ומותרים, מכל מקום צורת שתי וערב שתולין הכומרים על בגדיהם או על צוארם יש להחמיר ועיין חכ"א סעיף א':

אחרי כל זאת אני חושב שאע"פ שאין בזה עבודה זרה זה לא מתאים כלל ללבוש צורת צלב על יהודים.

מה שראש הישיבה עשה זה כדי לא להעליב את התלמידים שכבר עשו מעשה - אני בטוח שאם היו שואלים אותו קודם לכן הוא היה אוסר.