בגדים חדשים בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/06/13 15:45 יח בתמוז התשעג

שאלה

שלום,

רציתי לדעת אם מותר לקנות בשלושת השבועות נעליים אם אין לי נעליים אחרות ללבוש.

ואם מותר לקנות סתם בגדים בשלושת השבועות וללבוש אותם אחרי.

תשובה

שלום!

מותר לקנות בשלושת השבועות נעליים ובגדים, אך אין לברך שהחיינו.

בנעליים בכל מקרה לא מברכים שהחיינו בכל השנה (כמו שכתב הרמ"א בסוף סימן רכ"ד) - כך שאין בעיה, ובבגדים מותר לקנות ולהניח לאחר תשעה באב, על פי מנהגנו שמברכים רק בשעה שלובשים את הבגד (והנוהגים כדברי השו"ע רכ"ג, ד' לברך בשעת הקנייה - יאסרו בקניית בגד חשוב המשמח ורק בגדים פשוטים כגופיות וגרביים וכדומה יותרו, ויש מקום להתיר גם לשיטתם לקנות ולדחות את הברכה לאחר תשעה באב). ואם הבגד שבתי - יש הנוהגים להקל בברכת שהחיינו בשבת, ויש לברר את מנהג המשפחה בזה.

בתשעת הימים יש להמנע מקניית בגדים ונעליים שאינה הכרחית.

(מקורות שו"ע סימן תקנ"א סעיפים ז', י"ז, ואחרונים שם).

כל טוב!