בבקשה תעזור לי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/01/12 21:45 ה בשבט התשעב

שאלה

הרב,שלום!

אני בת 20 מישוב דתי ב"ה דתיה!

אני ב"ה יוצאת עם מישהו למטרת חתונה כבר כמעט שלוש חודשים.

ב"ה הקשר זורם,עוד לא החלטנו להתחתן,עדיין אני צריכה זמן הוא מבחינתו סגור על עצמו.הבעיה היא כזאתי,שתינו שומרים נגיעה!!!

הרב,זה כ"כ קשה לנו לשמור נגיעה!!!אנחנו בזמן האחרון נכשלים בזה כ"כ הרבה!!!!בכל פגישה שלנו כמעט אנחנו נופלים בזה שוב!!!!

ואחרי הפגישה אנחנו קובעים שוב חוקים חדשים,שהפעם נפגשים רק בחוץ באזור מלא אנשים או שהפעם יושבים בבית קפה,ותמיד איכשהוא אנחנו מגיעים לרגע של לבד ונופלים בזה שוב!!!!

אנחנו רוצים לשמור,ומתחרטים כ"כ כל פעם מחדש..ולא מצליחים לקים את מה שאנחנו מציבים לעצמנו!!אנחנו כ"כ מבנים את החשיבות של זה וכ"כ רוצים להצליח!!! אנחנו פשוט לא באמת מצליחים!!

אני מקווה שזה בסדר שאני כותבת את זה פשוט היום נפלנו בזה שוב..אבל הפעם..זה היה קצת יותר חמור,היינו ביחד במעיין,התחבקנו והבאנו נשיקה!!לצערנו,ופשוט פתאום משום מקום הוא רץ ואמר שהוא חייב לשרותים.הרב אני יודעת שזה נשמע שאני בסדר עם זה שהתחבקנו,אני יודעת שזה לא בסדר,אני יודעת שזה אסור!!!זה פשוט כ"כ קשה לנו!!!אנחנו לא מצליחים!!!ועוד אין לי החלטה בענין!!!אבל כרגע הבעיה שלי זה הוא...

אני לא יודעת בדיוק מה קרה שם.אני מניחה שהכשלתי אותו!!!!

כשהוא חזר לא הייתי מסוגלת להסתכל עליו!!לא הייתי מסוגלת לדבר איתו איזה עשר דקות היה לי כ"כ קשה המחשבה שיש מצב שבגללי עכשיו הוא נכשל.הוא גם אל דיבר איתי,רק אמר שאחרי משהו כזה הוא לא מסוגל להתפלל,אבל אולי זה דווקא היצר הרע מכליש אותו עוד אז הוא התפלל בסוף.מהדברים שלו ומהתגובה שלו זה היה כ"כ נשמע שהכשלתי אותו!!! הרב!באמת שבחיים לא רציתי לפגוע בו!!!לא רציתי בכלל שניגע!!!זה פשוט הגיעה!!!!!!משום מקום בלי הזהרה!!!!!

ועם הזמן זה ניהיה קשה!!!!קשה כ"כ!!!! וזה שעוד לא החלטתי זה רק מקשה עוד יותר על הענין הזה!!!

הרב,מה אני יכולה לעשות??!!איך אני יכולה לכפר על מה שעשיתי??!!

בפעם הראשונה שנכשלתי אמרתי לעצמי שאנ ייתן 200 שקל לצדקה,אחרי היום החלטתי להביא עוד 200 שקל לצדקה,לקרן עזרה היישובית שלנו.אני לא יודעת איך אני יכולה לכפר על זה?! איך אני יכולה לתקן את מה שעשיתי?? באמת לא תיכננתי לפגוע באף אחד!!! זה פשוט קורה כ"כ מהר!!וכ"כ קשה לעצור את השמירת נגיעה הזאתי!!!

מה אפשר לעשות?? הרב??בבקשה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צר לי מאוד לשמוע את הסיפור הזה,

מכאן לומדים עד כמה חשוב ללכת בדרכים שהורונו חכמינו,

כח היצר הוא גדול וצריך להעמיד מולו כח אחר שניתן לעמוד מולו!

אך ראשית לכל הוא לשמור על הגדרים, לא להתיחד, לא להשאר יחד מאוחר בלילה או במקום בודד (כפי שכתבתי כבר בתשובה הראשונה).

כמובן ז"ל הוא לא הדבר היחיד גם חיבוקים ונשיקות אסורים.

עצם העובדה שמאוד קשה לך עם זה אומר שיש לך טהרה פנימית ואת לא רוצה להגיע למקומות נמוכים!! ומזה צריך לקבל עידוד.

אך זה לא מספיק כי כח היצר חזק, וכנגדו יש את כח התורה והמוסר, חשוב שתקביעי עיתים ללימוד מוסר, וללכת לשיעורי תורה או לשמוע שיעורים מוקלטים וכיוצא בזה.

לפני כל פגישה לקבוע לך כללים, להפגש במקום הומה, לא לגעת כלל, וגם לא להגיע לריגושים כאלה שיכולים להפיל אתכם.

חשוב גם לקדם את ההחלטה, לכאן או לכאן, זה לא בריא להשאר בקשר כזה שלא ממומש.

אשמח לעזור גם בטלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן