בבקשה שתי שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/12 00:44 ז באב התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

1. במקרה ועשו הבדלה, והמבדיל דיבר (שתי מילים) בין סוף ההבדלה לשתיית היין. מה צריך לעשות? יצאו ידי חובה?

2. האם יש בעיה לעשות הרפיה (שמיעה מהאינטרנט) בתשעת הימים?

תודה רבה, ובע"הית בשורות טובות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם המבדיל מדבר בעניין ההבדלה: מבקש משהו שצריך כרגע או מסביר משהו - ודאי יוצאים ידי חובה.

גם אם הוא אמר דברים קצרים שלא נוגעים, יצאו ידי חובה.
רק כאשר הדיבור הוא בתוך הברכה הראשונה: "המבדיל בין קודש לחול..." - רק אז לא יצאו ידי חובה.

אם ההרפיה היא על ידי מוזיקה בלבד וריקודים - זה אסור. אבל אם ההרפיה בעקרה דיבורים (גם אם יש מוזיקה שקטה ברקע) - אפשר להתיר.