בבקשה זה ממש דחוף...!

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/11/10 13:06 יא בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

ברצוני להתייעץ איתך על נושא מסויים, מקווה שאינני מטרידה בשאלה. אני פשוט חייבת עזרה.

אני באמצע שנת השירות הראשונה שלי. יש לי חבר קצת פחות משנה, אני לא אפרט כמה טוב לנו יחד וכו' וכו', כי אני בטוחה שזה נשמע אותו דבר כמעט בכל המכתבים... הוא התחיל את שיעור א' באלול. ומאז החלטנו על קשר מאוד מאוד מצומצם. בתכנון לחתונה עוד שנה בעז"ה. בתחילת שיעור ב'. הדברים קרו הפוך משחשבתי.

האהבה שלנו פורחת וגיליתי שהיא רק מתעצמת עם כל זמן שאנחנו לא ביחד. מה שלא חשבתי כלל וכלל שיקרה. הוא מצליח ללמוד. לגדול באישיותו ובלימוד התורה שלו. הרבה בזכות הקב"ה. אני בעבודה בשירות הלאומי שלי. ככ טוב לי. נחתתי בדיוק במקום המתאים. ואנחנו עדיים אוהבים ככ.

יותר מזה. החלטנו על מפגשים חודשיים. כל חודש. אנחנו חוזרים. ליומיים- שלושה. ואלו הימיים והשעות הכי הכי טובות שיש לי בכל החודש. מרגישים כאילו לא נפרדנו לשנייה. כאילו רק עצמנו עיניים. והנה. אנחנו שוב יחד. מדברים. צוחקים. אוהבים. ככ אוהבים.

יותר מדי אוהבים.

נפלנו. ולא פעם אחד. כמה פעמים. בכל פגישה זה חוזר. ובכל פגישה אני אומרת לעצמי "הפעם אנחנו נצליח. אנחנו חזקים." ולא.

בבקשה. אל תגיד לי להפחית את הפגישות. לצמצם את הזמן. לשים גדרות. לא להיות ביחד בלילה. אני עובדת עלזה. וזה מה שקיבלתי בלי נדר בעז"ה לפעם הבאה שלנו.

אני פשוט רוצה שמישהו יקשיב לי.

ההורים שלו בתחילת הקשר שלנו (לפני קצת פחות משנה) מאוד מאוד התנגדו. הוא בן של רב. ואמו הא קייריריסטית שמצפה גם מהילדים שלה. הם אלו שדרשו את שנת ההפסקה הזאת. בעוד שהוריי רק רוצים את הטוב לי ביותר. ודרשו שאנתק איתו כל קשר. ובכן. ארבעת ההורים לא יודעים על המשך הקשר בנינו. אבל הם כולם יודעים שאנחנו אוהבים. ובעז"ה נמשיך לאהוב. הוא התקבל לטייס. ולשם אני והוא מתכוונים שהוא ילך. אין לי בעיה. אני מוכנה. דיברנו על עניין החתונה בתחילת שנה. אני ככ רוצה להתחתן איתו. הוא יהיה האב לילדים שלי. הוא יבנה איתי את ביתי. הוא זה שיהיה חלק ממני. וכך אני רוצה שיהיה. התלבטנו מתי. להתחתן. על שנת השירות השניה שלי דיברנו. על המשך הלימוד שלו בישיבה. על כך שברור שיהיו בעיות עם ההורים. לפחות בהתחלה.

לפני פחות מחודש אבא שלו. לקח אותו לשיחה. הם דיברו על המון נושאים שחברי אמר לי שמציקים לו והוא רוצה לשתף בהם

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,
א.מה שקבלת על עצמך לשים גדרות זה מה שצריך לעשות,
כי לאדם יש יצר וצריך להעמיד אותו במקום,
בדרך לימוד, הסברה העמקה בהבנת ערך האדם והחיים,
לפעמים גם צריך להעמיד אותו במקום בעזרת הגדרות שאדם מציב לעצמו.

ב. ביחס לשאלתך, הצורך של האדם להתחתן בא מכמה כיוונים,
מצד הטבע הפשוט שהקב"ה ברא בעולמו, מצד הרצון להיות בקשר עם בן זוג,
גם קשר חברי גם קשר נפשי וגם קשר גופני,
את צריכה לשאול את עצמך למה את רוצה אותו, אם זה רק בגלל הנגיעה אז יש כאן בעיה,
אבל אם את רואה את קשר הנגיעה רק כחלק ממכלול קשרים זה בסדר,
רק לשמור מכל משמר שהנטיה הזו לא תשתלט עליכם כי אתם יכולים להפסיד בסוף את הכל. וחבל!

המון הצלחה!

בברכה,

דני ארגמן