באילו תנאים ניתן לנסוע ברכב מסוג מאזדה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/07/19 23:10 כז בתמוז התשעט

שאלה

אהורה מאזדה הוא האל האיראנים ימ"ש. נאמר לי שלנסוע במאזדה זאת עבודה זרה, אבל אין לי כסף להחליף כרגע אוטו.

אם אני אוריד את הלוחית של שם היצרן או אכסה אותה במדבקה זה יהיה מספיק כדי להמנע מאיסור עבודה זרה?

נ.ב.

לא שאעשה זאת, אבל האם להמליץ למישהו על מאזדה זה גם נחשב הילול אלים אחרים?

תשובה

שלום

מותר, שהרי הרכב אינו נעבד, והשם הוא התואר של חברת מכוניות בפי העולם ואף אחד לא מכוון או יודע את הע"ז הזו.

ואמנם אסור להפיץ שם ע"ז בעולם, אך כאשר השם אינו ניכר כע"ז כלל, ומשמש לתועלת אחרת, מותר. כפי ששמות חודשי השנה הם אלילי הגויים כגון תמוז.

כל טוב