באיזו תנועת נוער לבחור?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/06/02 10:12 יא בתמוז התשסב

שאלה

עד עכשיו הייתי בבני עקיבא, אבל בגלל שגדלתיומתחילים להתקרב לבנים, עזבתי לעזרא. האם זה צעד נכון?

תשובה

ב"ה י"ג תמוז תשס"ב

לעידית שלום!

לכל תנועות הנוער במדינת ישראל יש תפקיד חשוב בחינוך, בהתיישבות ובהקניית ערכים חשובים.
ענין שמירת ההלכה על פרטיה ודקדוקיה לצערנו לא תמיד מתבצע בתחומים מסויימים כראוי, ולעיתים המצאות במקום כזה עלולה להוות בעיה הלכתית. אם הגעת למסקנה להעדיף תנועת נוער אחת על השניה בגלל בעיות של צניעות עשית צעד נכון, אלא שעלייך לבדוק אם לא ניתן לשנות את המצב בתנועת הנוער בה היית על ידי שיחה עם המדריכים והקומונרית על חשיבות הענין או יצירת קבוצה שלמה של בנות שענין זה יהיה חשוב להם וידאגו שההלכה תשמר. אם תעשי כך תוכלי להשפיע בצורה חיובית על המסגרת כולה ולהצילם מעוון. אם תגיעי למסקנה שאין זה בכוחך או שנראה לך שהדברים לא ישמעו, בודאי שעדיף לבחור מסגרת שונה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת