באיזו גישה צריך לבוא לדייט?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/11/11 22:58 ח בחשון התשעב

שאלה

שלום הרב!

חברה שלי משדכת לי מישהו שהוא חבר של חבר שלה. היא מכירה אותי טוב ואומרת שהוא יכול מאוד להתאים לי (וגם אותו). אני ראיתי אותו פעם אחת, ושמעתי עליו הרבה דברים טובים מהסביבה.

אבל השאלה היא.. באיזו גישה אני צריכה לבוא?! מצד אחד אני רוצה לבוא עם כוונות טובות שבעז"ה יצא מזה משהו טוב, ושנהיה ביחד, נתחתן וכו'. אבל מצד שני אם זה לא זה, אני מפחדת להתאכזב.

היתה לי מערכת יחסים קודמת שהיינו לפני ארוסים ובסוף הכל בוטל. ב"ה שזה קרה, אבל אני לא רוצה להתאכזב שוב..

אז איך אני צריכה להגיע לדייטים? אני לא רוצה שיהיו ציפיות בשמיים, כי אח"כ אני לא רוצה לכאוב שוב. אבל אני כן רוצה לבוא בציפיות שהקשר הזה יצליח בעז"ה!

תודה רבה רבה!

:-)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הכאב מובן, אבל כדי להצליח בבנין הבית צריך לקחת את הסיכון, אם לא מסתכנים לא מצליחים, כמובן כאשר רואים את הבעיות באופן מבורר זה לא נקרא לקיחת סיכון אלא כניסה ל"מיטה חולה",
לקיחת סיכון שייכת למציאות לא ידועה אך גם לא מאיימת וכל הפחדים הם רק שאריות של מקרים קודמים.

יחד עם זאת צריך לדעת שכל דייט או מערכת יחסים גם שלא במסגרת הדייטים, היא שיעור נוסף בהכרת האדם את עצמו ואת הסובבים אותו,
כל פגישה צריכה ללמד אותנו משהו, בין אם היא נעימה או לא,
אם רק נצבור את התסכולים מכשלונות לא נגיע למקום טוב. גם לפגישות לא מוצלחות יש תפקיד, למשל כך תדעי להעריך יותר ויותר את המיעד לך בעתיד, ולא תחשבי לעצמך כך כל הבנים.

כמובן להרבות בתפילה ולהאמין שאנו שותפים במעשנו לרצון ה' ויש מי שחפץ בטובתינו.

בברכה,

דני ארגמן