אתר אינטרנט בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 10:53 ב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב

כבר 6 שנים שאני מפעיל אתר אינטרנט בכל השנה למורים בבתי הספר הדתיים והחילונים כאחד.האתר פעיל כל השבוע ונותן אפשרות למורים להזין ציונים והערכות לתלמידים שלהם, כך שבסוף הם מפיקים תעודה של מחצית השנה.

כל בית ספר חותם על חוזה לשלוש שנים כמנוי שנתי , במידה והוא מעוניין לחדש את המנוי אחרי התקופה הוא מוזמן במידה ולא הוא יכול לבטלו.

האם אנחנו כמפעילים דתיים של המערכת שמודעים לכך שישנם מורים שזמנם הפנוי הוא גם בשבת והם נכנסים להזין ציונים לתלמידים באתר בשבת, האם אנחנו כמפעילי האתר עוברים על חילול שבת.

האם בהודעה מטעמנו מספיק לרשום באתר שאנחנו מבקשים לא לעבוד בשבת...

העלילה מסתבכת לאחר שאנחנו שני שותפים דתיים וכל אחד שאל את רבו , לי הרב האשכנזי התיר ולשותפי הספרדי הוא לא התיר....

ניסינו לסגור את האתר בשבת ותוך שבוע הוצפנו בהרבה מאוד תלונות מצד המורים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

טוב מאוד שציינת שהשאלה הזאת הוצעה לפני הרבנים שלכם. ודאי לא אני אכריע במקום בו חלקו הרבנים שלכם.
עם זאת אוסיף שתי הערות:

1. יש משמעות לשאלה אם אתם מרויחים או לא מרויחים מפעילות העסק בשבת.

2. לבחון שותפות של נכרי. זה פתרון מקובל בחו"ל כאשר יש עסקים של יהודים שפועלים בשבת עבור לקוחות נכריים.