אשת איש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/13 20:37 כז באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

ברצוני לשאול שאלה להעשרת הידע בנושא איסור אשת איש...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני חושש שעיסוק מפורט בשאלות כאלה פוגם בטהרת הנפש.
לדעתי יש מקום לברורים כאלה רק אם הדבר באמת נדרש לסוגיה אותה לומדים או לבירור מעשי חו"ח.

להלן פסיקת הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק א הלכה י)
"המכניס ראש העטרה בלבד הוא הנקרא מערה מלשון את 'מקורה הערה', והמכניס כל האבר הוא הנקרא 'גומר', ובכל הביאות האסורות אחד המערה ואחד הגומר ואע"פ שלא הוציא שכבת זרע, ואף ע"פ שפירש ולא גמר, כיון שהכניס ראש העטרה נתחייבו שניהם מיתת ב"ד או כרת או מלקות או מכת מרדות, (ואחד הבא על הערוה כדרכה ואחד הבא עליה שלא כדרכה) משיערה בה יתחייבו שניהן מיתה או כרת או מלקות או מכת מרדות בין שהיו שוכבין בין שהיו עומדים על הכנסת העטרה הוא החיוב".