ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/06/02 18:49 כד בסיון התשסב

שאלה

לפי מה שאני יודע ומכיר אם מישהו רוצה לתת למישהו אחר מתנה הוא לא אמור להציב לו תנאים או להכאיב לו בשביל שיקבל אותה, אם ה' באמת נתן לנו את הארץ אז למה כל הצרות והיסורים והבכי של משפחות רבות אם ככה אז לא צריך טובות. או כדברי השיר: למה לא אוגנדה?

תשובה

ב"ה

שלומות,

כשאני מקבל מתנה, מה שמשפיע על היחס שלי אליה , הוא בין היתר העובדה שלא הייתי יכול להשיג אותה בעצמי. החפץ שלי, ההשתוקקות שלי למתנה, הרצון שלי להחזיק בדבר וראות את השייכות שלי אליו - כל אלה הם חלק מהותי מהשמחה בעת קבלת המתנה

שאלתך יכולה להגלות במלוא תוקפה וערכה גם כאשר ההורים רוצים לבטא את חלומם ולהוליד ילדים. הלידה מלווה בסבל גדול, במאמץ, בכאב שעלול למנוע מההורה ללדת. רק צירוף אמיתי של כל הרצונות והחלומות מחד, עם המימוש והישום מאידך, מגדירים את עוצמת השמחה שלנו בלידה.

אשר על כן, א"י נקנית ביסורין - כחלק מהעמקת הקשר שלנו לארץ.

בברכה,

שי