ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 14/05/02 01:49 ג בסיון התשסב

שאלה

בעקבות המצב היום אני פחות מאמינה בהתיישבותם של מתנחלים במקומות מסויימים ומצד שני אני תוהה כיצד בחורה כמוני ששומרת מצוות חושבת בצורה הזאת, האם יש מקום לבלבול?

תשובה

בס"ד

לליאת שלום,

אנחנו אנשים שאמורים לחשוב ולהתלבט בכל נושא שנראה לנו שראוי לכך. גם שאלת ההתנחלות לא יוצאת מן הכלל בעניין זה. אלא שראוי לבדוק מהם גורמי ההתלבטות, אם מדובר ביאוש הרי שיש כאן עדות על בעיה אמונית עמוקה יותר שצריכה לימוד ובירור, ואם מדובר על התלבטות הלכתית, האם ראוי שישבו שם, אזי צריך ללמוד ולהעמיק בנושא, ואם מדובר בלחץ חברתי ותקשורתי, צריך לבחון את דרכי ההתמודדות עמן.

כללו של דבר, התלבטות וחשיבה הם כלים נפלאים ההופכים אותנו לבני אדם עמוקים. יחד עם זאת, אין לקדש את הספק והבלבול, יש לקחת אותם ולהצעיד אותם קדימה, לבירור וליבון, ללימוד והעמקה ובעז"ה תעשי ותצליחי.

בברכה, הרב דוד סתיו