ארכיאולוגיה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/04/21 21:51 טז באייר התשפא

שאלה

שלום הרב. למה אין עדות ארכיאולוגית ליציאת מצרים, מעמד הר סיני, ירידת האבות למצרים, מלכות שלמה כל האירועים האלה הם אירועים שאמורים להיות במרכז ההיסטוריה ואין להם שום עדות. למה?

תשובה

שלום

קודם כל מקור האמונה שלנו בתורה לא מתבסס על ארכיאולוגיה, אלא על האמונה העמוקה של עם ישראל והמסורת המועברת אלינו בדם מדור לדור.

הדבר הזה הוא יותר חזק וודאי מכל השערות ארכיאולוגיות ופרשנויות לממצאים שונים.

בפועל, זה לא נכון שאין ממצאים, כי יש דברים שלפי חלק מהדעות מעידים למשל על יציאת מצרים, על משכן שילה וכן על מלכות בית דוד בבית ראשון.

אבל שוב, זה לא הסיבה לאמונתנו, והממצאים וההשערות לגביהם, לא מערערים את ודאות אמונתנו.

כל טוב