ארוע בעשרת ימי תשובה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/04/02 19:13 ט באייר התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

יש לי אח חילוני ובעזרת השם יתברך, אשתו אמורה ללדת בתחילת חודש הרחמים.

יש לנו קרוב משפחה שיכול להגיע לארץ רק בעשרת ימי תשובה ולא יוכל להיות נוכח בברית.

רציתי בבקשה לברר אם ניתן לעשות ברית מילה בזמן המיועד בחוג מצומצם וכעבור זמן מה, בעשרת ימי תשובה, לחגוג את הארוע באולם שמחות.

לסיכום, האם יש בעיה לפי עדות המזרח לעשות ארוע זה באולם השמחות בתקופה של עשרת ימי

תשובה.

תודה רבה כבוד הרב

וסליחה על הטירחה

ליאת, רמת -גן

תשובה

בס"ד

לליאת שלום,

יש שכתבו להימנע מעשיית חתונות בעשרת ימי תשובה (קיצור שולחן ערוך קל', ד'). אולם דעה זו לא התקבלה בהלכה (שו"ת יחווה דעת א', מ"ח). עריכת "שמחות" מותרת בעשרת ימי תשובה ובלבד שישמר האופי המתאים לאירוע של הודיה להשי"ת.

בברכה, הרב דוד סתיו