ארוס בצבא

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/12/11 22:00 ב בטבת התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני מאורסת מזה כמה חודשים לבחור שאני מאוד אוהבת ומעריכה.

הבעיה שהבחור בצבא והוא גם ממשיך לקבע, וזה מעורר בי פחדים כיצד אני יהיה לבד?!

הוא מאוד אוהב את הצבא וטוב לו שם לכן אני לא רוצה לבקש ממנו לעזוב כי זה לא יעשה לו טוב.

אני אומנם לומדת ויש לי חיים... אבל בסוף היום עצוב לי לחשוב שאני יהיה לבד. גם עכשיו אני מתעצבנת שאנחנו לא ביחד מספיק ושבימים מסוימים בקושי מדברים.

אני לא יודעת מה לעשות..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית, מזל טוב!

החיים הזוגיים מציבים לפנינו אתגרים רבים מהסוג שכתבת,

גם מי שלא בצבא קבע יכול למצא את עצמו במצבים דומים,
מי שיוצא לחוץ לארץ פעמים רבות לצורך עבודתו,

מי שעובד משמרות בבתי חולים וכדומה, כולל לילות, כולל חגים.

גם זוג שנוסע לשליחות בחוץ לארץ, אמנם הם ביחד אבל רחוק ממולדתם.

כך שהבעיה הזו היא לא רק של אנשי קבע,

אז מהיכן לוקחים את הכוחות?!

מהזוגיות!

החיבור בין איש ואשתו נותן המון אנרגיה איתה אפשר להתמודד עם הקשיים, כמובן הכוחות מהזוגיות לא באים באופן אוטומטי - צריך לעבוד על זה, לדבר יחד על הקשיים, לנסות למצא פתרונות, לנסות להקל על הקושי.

ובכלל צריך לשמוח שאלו הצרות שלנו שהבעל משרת בצבא ישראלי ולא שאנו בגלות תחת שלטון גויים.

בברכה,

דני ארגמן