אקסטרני או פנימיה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/12/11 20:16 כב בכסלו התשעב

שאלה

ערב טוב

אני נמצא כרגע בדילמה מאוד גדולה.

הילד שלי בעז"ה עולה לכיתה ז שנה הבאה. אני מתלבט אם לשלוח אותו לפנימיה או שישאר ללמוד קרוב לבית.

תוכל בבקשה לעלות את כלל התירונות והחסרונות מאקסטרני ופנימיה, ומה ההתמודדויות שעוברים הילדים בכול מוסד.

ואם תוכל לומר לאן אתה היית שולח את הילד שלך.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

היתרון של פנמיה הוא שדואגים לפעילות חינוכית וחברתית גם אחרי שעות הלימוד, עוזרים בהכנת שעורי בית, מקיימים חוגים,(צריך לבדוק אם אכן זה מה שקיים במוסד) יוצרים קשרים חברתיים עם תלמידי המוסד.

החסרון הוא, שחסר הקשר היומיומי של ההורים עם הילד, מעקב והשגחה על ניצול שעות הפנאי, התחברות לחברים לא מתאימים מבחינתכם.

אין כלל קבוע בענין זה, צריך לשקול כל מקרה לגופו, מה הרווח ומה ההפסד ולהחליט.

בברכה,

דני ארגמן