אצבע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/10/19 00:21 כח בתשרי התשפ

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב

ממה שאני זוכר בתרנגול יש לו אצבע שיוצאת שלא ליד שאר האצבעות

אז מה כוונת הרב שיוצא יותר משאר האצבעות ??

תודה ממשה

ספר החינוך מצוה קנז - שלא לאכול עוף טמא (מ)

ויקרא י"א, י"ג.

ואמרו לנו חכמים זכרונם לברכה שם ס"ב ע"א דרך כלל שכל שיש בגופו ג' סימנין אלו, שיש לו אצבע יתירה, והוא האצבע הגדול שיוצא יותר משאר האצבעות, וזפק, הוא מקום רחב בסוף הוושט שמקבץ העוף שם המאכל בתחילת האכילה, וקורקבן נקלף, והוא המקום הטוחן בו העוף המאכל, הנקרא בלעז ונטראי, ויש לו עור דק בתוך הבשר לפנים, ואותו העור נקלף ממקצת העופות, מכיון שיש לו לעוף ג' סימנין אלו בידוע שאינו ממין הטמאים ומותר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

האצבע לא ביחד עם שלשת האצבעות הרגילות אלא עומדת בפני עצמה (כמו בוהן אצל בני אדם).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ