אפשר בבקשה עזרה בשאלות שלא הבנתי..

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/10/13 11:09 יח בחשון התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

1.לשם מה ספרו את הלווים?האם כדי לדעת כמה הם בכדי להחליפם עם הבכורות?

2.למה היו צריכים לתת את הכסף של הפדויים לאהרון ולבניו מה הם יעשו בו?

3.איך עברה הקדושה מהבכורות אל הלווים?

4.איך עברה הקדושה מה273 האחרונים?

תשובה

שלום!

1. כן, כמו שהסברת.

2. זו מתנת כהונה, המבטאת את ה"החלפה". מצווה זו נוהגת לדורות, ולכל בכור ישראל מבן 30 יום עורכים "פידיון הבן", בו נותנים לכהן חמישה שקלים (כלומר: את הערך של חמש מטבעות "שקל" של תקופת המדבר) "תמורת" הבכור. בכך מתבטא שעל אף שבתחילה היו הבכורות עובדים את עבודת הקרבנות והיתה להם קדושה, כעת הכהנים מחליפים אותם. הכסף הניתן לכהן הוא כסף פרטי שלו והוא יכול לעשות בו כל אשר יחפוץ.

3. הקדושה עברה על פי ציווי ה', כאשר לוי אחד החליף בכור אחד. החלפה זאת נעשתה ללא מעשה מיוחד. מכיוון שהיו יותר בכורות מלויים (273), השאר עשו מעשה של החלפה בנתינת כסף. כדי להחליט מי נחשב שנפדה בהחלפת לוי ומי מהבכורות הם היתירים שצריכים לתת חמש שקלים לכהן נערך גורל (רש"י פסוק נ').

4. כל אחד מהם נתן לכהן חמישה שקלים, כדרך שפודים בכור בימינו.

בהצלחה!