אסורה לבעלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/13 22:32 כב בשבט התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אישתי ואני נפרדנו ודרכנו לגירושין, אישתי עברה מספר עבירות ועד שאינה מסדירה את העבירות שביצעה אינני יכול לשחררה, ברצוני לציין שאישתי אסורה לי !!!

עכשיו ברצוני לדעת האם בתקופת הפירוד מותר לי להכיר אישה ולהיות עימה, בתנאי כמובן שהיא תקפיד על טהרה ועל שאר המצוות הנדרשות לאישה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה עושה דין לעצמך בהחלטה שלא לשחרר את אשתך ולאחר מכן מבקש לדעת האם ההלכה מתירה לך קשר עם אישה אחרת.
מדוע לא תשאל אם מותר לך לעכב את מתן הגט?
אם אתה אדם הגון - בא לבית הדין וברר את כל טענותיך בפני הדיינים, כדין תורה של אדם ישר ומאמין. דין תורה מחייב אותך לתת גט, זה לא דבר שנתון לטעמך הפרטי.
אני מצטט לך מתוך מאמר של הרב שרלו:
"העובדה כי התורה קבעה שהאיש מגרש את אשתו רק מרצונו בונה ביסודה את קדושת המשפחה, אולם אין היא נותנת לבעל כל זכות מוסרית והלכתית כדי לנצל הלכה זו ולסחוט את האישה...
לימדה אותנו התורה כי האלקים מבקש את נרדף, וקיימת חובה לעמוד דווקא לצד הגר היתום והאלמנה בשעה שהם צודקים, וכמובן לימין נשים אשר פוגעים בהן ורומסים את חייהן ואת כבודן."

המקור: https://www.kipa.co.il/now/18/4255.html

המחשבה שלך תהיה זוגיות חדשה ולא תאפשר זאת לגרושתך היא מחשבה מרושעת ונקמנית. ההלכה לא תסכים לכך בשום אופן.
רק דין תורה יקבע האם אשתך עברה עבירות ואם יש להעניש אותה על כך - לך אין כל זכות לכך.