אני רוצה להקים בית חרדי והוא דתי לאומי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/20 16:55 ג באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום

אני בעלת תשובה שרוצה להקים בית חרדי

הציעו לי אדם דתי לאומי

אני מתלבטת נורא האם לצאת איתו

האם לפסול אותי כי הוא דתי לאומי

או לנסות בכל זאת?

תודה

תשובה

שלום

שאלה קשה.

אני חושב שלצורך העניין הזה צריך קצת להוריד את הכותרות 'חרדי' ו'דתי לאומי', ולא לפסול הצעות בגלל כותרות אלא לבחון מה בדיוק עומד מאחורי זה.

למשל, אם כשאת כותבת 'בית חרדי' את מתכוונת למשל לבית שאין בו אינטרנט או למגורים באזור מסוים, זה דבר שיכול אולי להתאים לו. לעומת זאת, אם את מתכוונת לכך שהילדים ילמדו דווקא במסגרות חרדיות, יכול להיות שזה משהו שמראש אפשר לברר שהוא ממש לא רוצה בו.

ואותו דבר הפוך.

לכן אני מציע להגדיר לעצמך מהם הדברים שהם ממש מהותיים לך מבחינת הבית שאת רוצה להקים, ולגביהם ספציפית לבקש ממי שהציע אותו לברר בקשר לדברים הללו.

כל טוב