אני נמשך לאחת המדריכות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/05/02 06:17 ה בסיון התשסב

שאלה

לה"ו

לכבוד הרב שמואל שלום רב וחג שמח

אני מדריך ששאל אותך מה לעשות אם אני חש אהבה כלפי חניכה. שאלתי היא אם אני מדריך של קבוצה מסוימת ויש מדריכה של קבוצה אחרת שאליה אני נמשך והיא בגילי מה עלי לעשות?

האם לעזוב את ההדרכה במידה ולא אצליח לתקן?

וכן אני רוצה לשאול האם אפשר לתקן זאת על ידי לימוד מסוים של משהו שיעזור לי להתגבר על יצרי?

בסליחה ותודה מראש

המדריך

נ.ב שוב אבקשך לפרסם את התשובה באתר כי אין לי דואר אלקטרוני

תשובה

בס"ד

אם אתה מצליח לתקן את עצמך ולא לחשוב ולהמשך אליה - זו מציאות אחת.

אם אחרי כל המאמצים אתה נמשך אליה, חושב עליה ומוצא את עצמך פעם אחר פעם מהרהר בה. על אף כל הכאב שבדבר - עליך לעזוב את ההדרכה בסניף בו אתה מדריך.

יש למשיכה הזאת מחיר שאתה יודע אותו כמוני.
זה מפריע בלימודים.
זה מפריע במחשבה.
זה יכול לתפוס את כל הראש.

כל הדברים הלו הם נפלאים כשהם באים בקדושה, וכולם ממש מסוכנים כשהם באים בדרך הזאת.

יש דרך להמלט מכל זה והיא מאוד קשה. יש דרך לשלוט על המחשבות. רק שמשום מה לא מלמדים אותה בבתי הספר שלנו וכל אחד חושב שהמחשבות הולכות מאליהן.

יש דרך לשלוט. יש ספרים על כך. יש הדרכות בחז"ל. יש גם בחכמת העמים ויש ספר על "מדיטציה ויהדות" שכתב הרב קפלן זצ"ל שבו הוא מלמד איך עושים זאת בקודש.
כל זה ואולי תצליח לשלוט על המחשבות.

אבל - עד אז וגם אז אם לא תצליח מיד לשלוט על המחשבות - אין לך ברירה אלא לעזוב.

בהצלחה