אני נהנית מלבוש זול - עזור לי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/02 04:21 ב בתמוז התשסב

שאלה

קודם כל אבקש לרשום את התשובה באתר מכיון שהדואר שלי לא תקין כרגע.

השאלה שלי היא:

אני לומדת באולפנית ב,,,וחייה בבית עם הורים מקפידים (הייתי צריכה לשבת עם אבא שלי ולשכנע אותו לתת לי ללכת עם חצאית קצרה)

אני גרה בשכונה יחסית מאוד חילונית: בשבתות לפעמים אני שומעת מוזיקה בעל כורחי בגלל השכנים.

אני ילדה שמושפעת מאוד בקלות ולכך אני גם מושפעת מהשכנים החילוניים שלי ואפילו יש לי שכנה חילונית שמשפיעה עליי מאוד .

אני יודעת שתייעץ לי להתרחק ממנה אבל זה לא קל כמו שזה נשמע כי אנחנו נמצאות אחת אצל השניה כל יום.

אני מפחדת על עצמי מאוד כי יש לי כבר כיוונים שלא ימצאו חן בעיני הוריי:

אני אוהבת להסתובב עם מכנסיים למיניהם וחולצות בטן.

מצד אחד אני מרגישה שאני מזיקה לעצמי ומצד אחר אני נהנת מזה

אנא ,עזור לי

תשובה

בס"ד

את צריכה להרגיש כי שאת "בת אולפנא" ולא "ילדה בבית ספר". משמעות השם הזה היא שאת לא "דתיה" או "לא דתיה" בגלל ההורים. את "דתיה" בגלל האמת.

צאי מהויכוח עם ההורים.

חייבים לכבד אותם. זה נכון.

זה ממש ממש לא יפה לצער אותם. אני מניח שאם אביך\אמך יראו אותך עם "חולצת בטן" הם פשוט יבכו על משכבם כל הלילה. את צריכה לשאול את עצמך ברמה האנושית הפשוטה ביותר:

האם ה"הנאה" שאת שואבת מהליכה בחולצת בטן שווה את הצער של ההורים שלך?

קצת הומניות!!

אני יודע שיש כאלה האומרים: מה איכפת לי מה הוא\היא ירגיש?
העיקר שאני ארגיש טוב!!

אני גם יודע שזו לא המחשבה שלך כי זו "מחשבה מרושעת". כשהיית צריכה את הוריך - הם היו בסדר. כשתצטרכי אותם בעתיד - זה גם יהיה בסדר. כשהם צריכים אותך - "אלו החיים שלי".

לא נכון!!

מותר וצריך להתחשב בהורים.

אבל זכרי את ההתחלה. העיקר הוא שתהיי "דתיה" בגלל ההכרה שלך.
אם ההכרה שלך מובילה אותך למחשבה שזה יזיק לך.
"היי חזקה".

הדרך הזו שמקדשת את ההנאה אע"פ ש'יודעים' שיש בה נזק. היא הדרך שבהמשכה יש דברים נוראים. כשהולכים בדרך צריכים לדעת מה יש בהמשך שלה.

אל תלכי בדרך הזו!!

מי שהולכת עם המחשבה הזו תמצא את עצמה מהר מאוד בחייה מתמודדת בלא הצלחה עם בעיות משקל. לא היום. בהמשך!
כל דיאטה שהיא תעשה - לא תעזור לה. היא תוציא על כך הון גדול.

זה הלך מחשבה שיכול גם להזיק לאחרים על מנת להנות.

זו מחשבה שמתירה אדם להזיק לעצמו על מנת להנות, זו הדרך שמתירה לאדם לקחת סמים.

אדם יכול לשנות את דרכי החשיבה שלו. ובודאי את השואלת יכולה לעצב את אישיותך בצורה יותר נכונה כבר היום.
שלא להזיק לעצמך למען ההנאה.
חנכי את עצמך כבר עכשיו.

החינוך הזה מורב משני דברים.
הבנה ואימון.

להבין למה "לבוש זול" מזמין "אנשים זולים" שיתיחסו אליך בזילזול וירצו אותך בזילזול.

להתאמן על מעשים שהם טובים מצד עצמם ולא "מהנים ורעים".
מהר מאוד תמצאי שהאימון הוא קשה (כמו כל אימון)
אבל הוא מהנה הרבה יותר (כמו כל אימון)
נותן לך הרבה כוח (כמו כל אימון)
נותן לך אימון בעצמך (כמו כל אימון)
מחזקת את רוחך (כמו כל אימון)
נותן לך כוח להגיע להשגים יותר גדולים מהקודמים.

כך זה עם אימונים של גוף ועם אימונים של נפש.
להתמודד.
להצליח.
להיות יותר
ויותר שווה.

בהצלחה.

-----

אל תותרי על חברות. רק אל תתני לגורל המקרי (שכנות) לקבוע את חברותיך. בחרי אותם בעצמך על פי הדרך שאת רוצה לעצב לעצמך.

אל תתני למקריות לקבוע את גורלך.

עצבי את חייך - בעצמך!!

ביחרי חברות טובות!!

-----

סתם כך.

אם ישמעו באולפנית שאת מסתובבת בלבוש כזה, תוך יום יומים את "עפה" מכל המדרגות. אחר כך תצטרכי להמשיך את הלימודים ברמה אחרת. חברות באיכות אחרת. סביבה ברמת אחרת. איכות חיים אחרת.
(אני לא רוצה לכתוב "נמוכה" כי זה מתנשא)

לא נעים לומר, אבל כדאי להיות ב"חברה טובה".

אל תפסידי אותה.