אני מתקרב לנצרות

חדשות כיפה הרב בני לאו 24/04/02 13:28 יב באייר התשסב

שאלה

הי מה נשמע?

שלומי בסדר ב"ה ,

אני בן 14.5 ולומד בישיבה תיכונית,

יש לי בעיה גדולה לפני כשנה היתה תוכנית בטלויזיה מצוירת על הנצרות והיתי רואה אותה...

התיחסתי אל התוכנית הזאת כאל סתם תוכנית אבל הסתבר שזה השפיע עלי ...

התחלתי ללכת עם חולצות עם משמעות נוצרית,לקרוא הברית החדשה וכל פעם שאני מנסה להתרכז בתפילה אני חושב על ישו אני ממש לא יודע מה לעשות שיתפתי חבר בבעיה וגם הוא לא ידע מה לעשות

אני לא רוצה לשתף את אחד הרבנים בישיבה כי אני מתבייש ופוחד שהוא יעיף אותי מהישיבה

אך עם כל זאת אני עדיין מרגיש יהודי בכל רוחי ,אבל בתוך תוכי אני מוצא שאני כלל לא וגנה את הנצרות!!!

בבקשה תענה מהר

רותם

תשובה

לרותם שלום
הנצרות היא דת מאד מושכת. זה כל עניינה. היא מציבה ליהודי כל הזמן אלטרנטיבה בשם החסד והטוב בעולם. המבחן של דת איננו רק במה שהיא אומרת אל בעיקר מה שהיא עושה. כדאי לך מאד לקרוא קצת ספרי הסטוריה וללמוד כמה "חסד" העניקה הכנסיה הנוצרית ליהודים בכל התקופות, תלמד על חלקם של הנוצרים בשואה באירופה, על שתיקת האפיפיור ועוד. כדאי להתייעץ עם ספרן בספריה עירונית או בישיבה. אחרי שתקרא קצת, אשמח לשמוע מה אתה חש כלפי ישו הרחום והמיטיב.
בהצלחה
בני לאו